
با تاسی و ابتنا بر آموزههای مکتب اسلام، معارف اهل بیت (ع)، اهداف دوره دوم متوسطه، اسناد بالادستی بهویژه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نیازها و مسایل نسل جدید، چشمانداز و آرزوی ما در دبیرستان بینش ولیعصر (عج) این است که بتوانیم با ایجاد فرصتهای متنوع آموزشی و تربیتی امانتهای الهی در اختیار خود را به منظور برخورداری از یک زندگی خوب برای رسیدن به مراتبی از حیات طیبه آماده نماییم.
بر این اساس در دبیرستان بینش ولیعصر (عج):
دانشآموزان
1) نسبت به حقوق اساسی خود آگاه بوده و در پاسداشت و عمل به ارزشها و شعایر اسلامی و انجام وظایف در قبال خود، خلق و خالق مسولانه عمل مینمایند.
2) مهارتهای زندگی بهویژه مهارت حلمساله، تابآوری و مدارا را آموزش میبینند وآنها را در فرصتها و موقعیتهای تدارک دیده شده با یکدیگر تمرین میکنند.
3) در استفاده صحیح از طبیعت و محیط زیست فعالانه تلاش میکنند.
4) در طول دوران تحصیل حداقل با یک مهارت فنی پایه آشنا میشوند.
5) عملکرد تحصیلی دانشآموزان در ارزشیابیهای ملی و نهایی برابر و بالاتر از میانگین عملکرد آموزش و پرورش منطقه ۳ تهران خواهد بود.
6) انتخاب رشته تحصیلی و ادامه تحصیل دانشآموزان در دوره آموزش عالی مطابق با اهداف و نیازهای کشور مندرج در سند نقشه جامع علمی کشور خواهد بود.
مربیان مدرسه
از شایستگیهای حرفهای لازم در حوزه تخصصی خود برخوردار بوده و برای توسعه فردی خویش به طور جدی تلاش میکنند، پیشرفت و یادگیری دانشآموزان را مستمراً رصد و پایش نموده و تعامل و همکاری با یکدیگر را با هدف تعالی فردی و سازمانی یک ضرورت اجتناب ناپذیر میدانند .
مدیریت دبیرستان
از مشارکت اولیا، دانشآموزان، معلمان، موسسات و شرکتهای دانشبنیان برای تحقق اهداف دوره متوسطه در ساحتهای ۶ گانه تعلیم و تربیت به طور موثر بهره گرفته و با توجه به سهگانه فناوریهای نوین، معماری ایرانی اسلامی، نشاط و شادابی، فضا و تجهیزات آموزشی را بهطور تدریجی باز مهندسی و ارتقامیدهند.
2/ ارزشها
ارزشها، اصول و چارچوبهایی هستند که کلیه افراد یک سازمان به آنها وفادار هستند. تمام برنامهها، فعالیتها و اقدامات، باید با رعایت این ارزشهای کلیدی تنظیم و اجرا شوند. لذا با الهام از سیره وتعالیم پيامبران الهی و ائمه معصومین (س) که خدمت به مردم و تلاش در تأمین نیازهای آنان را از بزرگترین عبادات بر شمردهاند، ما در دبیرستان بینش ولیعصر (عج) به این ارزشها اعتقاد داریم:
1) آشنایی و عمل به آموزههای قرآن کریم، نقش معنوی، اسوهای، هدایتی و تربیتی پیامبر اکرم (ص) و حضرت فاطمه زهرا (س) و ائمه معصومین (ع) به ویژه امام زمان (عج)
2) تعلیم و تربیت در تمام ساحتها شامل تعلیم و تربیت اعتقادی، عبادی و اخلاقی، تعلیم و تربیت اجتماعی و سیاسی، تعلیم و تربیت زیستی و بدنی، تعلیم و تربیت زیباشناختی و هنری، تعلیم و تربیت اقتصادی و حرفهای، تعلیم و تربیت علمی و فناورانه
3) اهتمام برای شناسایی ، پرورش و هدایت استعدادهای دانشآموزان
4) اطمینان ازتحقق اهداف یادگیری دانشآموزان به عنوان ماموریت اساسی مدرسه
5) توجه ویژه به زبان و ادبیات فارسی به عنوان عامل مهم هویتساز در جامعه
6) تلاش برای ارتقاء سلامت جسمانی و نشاط روحی دانشآموزان
3/ باورها
از گامهای مهم در تعیین جهتگیریهای و نیز تدوین برنامههای میانمدت و بلندمدت توافق بر سر باورها است. باورها حاصل تجربیات شخصی، اطلاعات اخذ شده از ذینفعان، و استنتاج است. دبیرستان بینش ولیعصر (عج) بر اساس تجربیات حرفهای مدیران، معلمان و مربیان و نیز تکالیف و وظایف قانونی خود بر روی شش باور توافق دارد.
ما باور داریم:
1) تمام دانشآموزان بر اساس استعدادها و تواناییهای خدادادی خود توان یادگیری را دارند و مدرسه باید فرصتهای لازم را برای یادگیری، متناسب با استعدادها و تواناییهای آنها فراهم آورد.
2) فرايند ياددهی - يادگيری در کلاس درس و مدرسه بايد فعال، مؤثرو رشددهنده باشد. به گونهای که برای دانشآموزان فضايی پرانگيزه و آکنده از احساس لذت، موفقيت و مفيد بودن به وجود آورد.
3) آموزشهای مجازی مکمل و مقوم آموزشهای حضوری است. ضروری است مدرسه نسبت به بهبود زیر ساختها و ارتقا شایستگیهای معلمان و دانشآموزان برای استفاده مطلوب از این ظرفیت اقدام نماید.
4) نقد برنامهها و فعالیتهای مدرسه توسط ذینفعان عامل اصلی و مهم در رشد و پویایی محیط آموزشی و تربیتی است. لذا خودسنجی و دیگرسنجی فعالیتهای مدرسه به طور مرتب در دستور کار قرار دارد.
5) فرهنگ کارآفرینی و آموزشهای مهارت محور باید نقطه تمرکز فعالیتهای مکمل و فوق برنامه در مدرسه قرار گیرند.
6) مشارکت اولیا، مربیان و دانشآموزان در امر آموزش و تربیت راهگشای عبور از تنگناها است.